Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен призова Тунис да се

...
 
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен призова Тунис да се
Коментари Харесай

Тунис трябва да приеме реформите на МВФ

 

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен прикани Тунис да се съгласи с промените на МВФ и да избегне рухването в „ икономическа бездна “, откакто Европейският съюз предложи огромен пакет от помощи, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Тунизийският президент Каис Саид неведнъж е отказвал „ диктат “ от Международния валутен фонд, а Съединените щати насочат обвинявания, че родината на Арабската пролет изпада в авторитаризъм след разпускането на Народното събрание и арестуването на опозиционни водачи.

Но отпред с Италия, която се притеснява от мигрантска вълна, в случай че стопанската система на Тунис продължи да се утежнява, в неделя Европейският съюз предложи пакет от помощи в размер на 900 милиарда евро – при изискване, че Тунис реализира съглашение с МВФ.

Блинкен, който се срещна с италианския си сътрудник, изрази поддръжка за „ значимата стъпка “ на Европейския съюз.

Но той съобщи, че „ нещо по-всеобхватно – което по наша преценка МВФ може да обезпечи най-добре – би било значимо, с цел да се помогне на Тунис да поеме по резистентен и позитивен път “.

„ Ние доста бихме приветствали тунизийското държавно управление да показа на МВФ модифициран проект за промени и МВФ да може да работи по показания проект “, съобщи Блинкен на взаимна конференция.

Италианският външен министър Антонио Таяни изрази поддръжка за пакета на МВФ и за позицията на Съединени американски щати, само че съобщи, че държавното управление желае да предложи пари като „ първа стъпка “ към промени.

 

Етикети: МВФреформиТунис
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР